Jag har länge funderat på att börja en matblogg. Jag är ju intresserad av mat och matlagning och experimenterar en hel del. Tyvärr glömmer jag ofta bort att skriva ner mina experiment, men på detta sätt så blir de dokumenterade.
Ibland frågar även våra bekanta efter recept och på detta sätt så kan ju både de och andra hitta tipsen här.
Börja kan man när som helst. Funderade först att börja med något speciellt fint minne, men valde att börja en vanlig fredag med vanlig mat.
Fredag är ju fiskdagen alltsedan katolsk tid om jag är rätt informerad. Så också hos oss.
Hade köpt färsk gös eftersom det blåser ute. Jag brukar alltid steka fisken som den är, dvs utan panering. Självlärd som jag är. Senare har jag även förstått att den drar i sig mindre fett på det sättet. På fisk brukar jag bara sätta några örter. Denna gång blev det torkad dill och dragon. Sen fuskade jag och lagade en halv portion kantarellsoppa med halva vätskemängden, som sås. Kunde kallas stekt gös med kantarellsås. (r) Till detta kokt broccoli med lite skirat smör.
Till förrätt hade vi lite paté på en salladsbädd. Som omväxling hade vi en chilensk chardonnay, som inte var någon höjdare.
Efter hade vi en liten ostbricka och en efterrätt, som jag inte kan skriva så mycket om eftersom det är ett experiment till en recepttävling. Men den innehöll hallon, eftersom det är kravet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar