KLICKA på receptet så kommer ni till rätt blogginlägg!
SOPPOR
Alexanderssoppa
FÖRRÄTTER / SMÅ RÄTTER
Blinier med löjrom
Foie gras på omelett
Poie gras på "tryffelomelett"
Fårsalamiäggstanning
Galette de fromage
Getost, smördegsinbakad
Grekisk sallad
Kräftstjärtar på avokado med kryddgurka
Kräftstjärtar på baguette
Kräftstjärtar gratinerade
Lax, gravad
Lax, kallrökt tallrik
Lax, kallrökt, smördegsinbakad.
Lyxig sommarsallad
Löjrom med blinier
Musslor på mitt sätt
Omega-3-sallad
Paté på salladsbädd
Paté i äggstanning
Räkor, pillade i trängsel
Räkor & svamp, gratinerade
Salta mini-smörgåsar
Sillsmörgås
Sill- & stenbitsromsörgås
Sniglar bourgignonne
Smördegsinbakad kallrökt lax
Svampquiche
Trettondagssallad
Tryffelomelett
SALLADER (tillbehör)
Höstsallad
SALLADER (HUVUDRÄTT)
Söndagssallad med abborre / gädda
Söndagssallad version 2
TILLBEHÖR
Broccoli med skirat smör
Broccoli med skirat smör
Buljong a la Nigella
Nypotatis på mitt sätt
Ratatouille (sommarversion)
Pommes & carrots duchesse
Potatisomelett
Potatis- och kålrotsgratäng
Potatis- och morotsmos
Rotsaksgratäng
Squash smörslungad
Ärter, "kokta"
SÅSER OCH DRESSINGAR OCH KRYDDOR
Aioli vitlöksmajonnäs
Bearnaisesås
Bechamelsås, gammaldags
Fransk dressing
Fruns sommarsås
Fyra kryddor
Gravlaxsås
Grekisk dressing
Hovmästarsås
Hollandaise se majonnäs
Kryddsmör med vitlök
Majonnäs
Morotshollandaise
Senap, till lutfisk
Svamphollandaise (prisbelönt)
Svampstuvning
Svampstuvning på blandad skogssvamp
Svampstuvning på rödgultrumpetsvamp
Tryffelhollandaise
DIVERSE
Smördeg
FISK
Abborre med kryddsmör
Aborrfileer, smördegsinbakta
Gös, stekt med kantarellsås
Gös, stekt med kallrök skinka
Gös, smördegsinbakad
Gädda, stekt
Gäddbiffar normale, de luxe, superior
Gäddbiffar, fyllda med kantareller med morotshollandaise
Lutfisk
Räkor, ostgratinerade på en bädd av skogssvamp
Söndagssallad med fisk
Sik, smördegsinbakad
Sik, stekt med kallrökt skinka
Smördegsinbakad abborre
Smördegsinbakad gös
Smördegsinbakad sik
Smördegsinbakad sjötunga med svampstuvning
SKALDJUR o div
Hummer Thermidor
FÅGEL
Kalkon, marinerad
Grillad broiler med sallad
Pärlhöna a la provencale
Pärlhöna med cognacssås
Rapphöna - premiär
Vaktel, svampfylld
KÖTTRÄTTER
Biff Wellington
Fondue (kött)
Fårgryta (vinnande recept)
Grillat
Hjortbullar
Hjortgryta
Kalvfilé med tryffelhollandaise
Köttbullar
Lammgratäng
Lammwallenbergare
Lasagne nr2
Rådjursfilé med trattkantarellstuvning och rotsaksgratäng
Rådjursgryta
Rådjur falsk filé
Spaghetti a la carbonara
Wallenbergare
Älggryta
Snabb älggryta
OSTRÄTTER
Ost & bröd - classic
Smördegsinbakad Camenbert/Castello med hjortonsylt
Smördegsinbakad getost med Cantal
Ostbricka med två sylter
EFTERRÄTTER & TÅRTOR
Chokladtårta (sachertårta)
Crème Caramel
Gâteau de Château
Hallon på vaniljspegel
Jordgubbar; marinerade med grädde
Jordbubbar, på ett enkelt vis
Jordgubbstårta
Mazarintårta
Passionerad tårta
Sachertårta
Salmiakfromage
Salmiakparfait
Slottspaj
Smultron - express
Smultron på vaniljspegel
Vitchokladmousse
Äppelpaj
EFTERRÄTTSTILLBEHÖR
Fikonsylt
Creme chantilly
Hjortronsylt
VÄLKOMMEN till min matblogg / receptsamling
Mat & vin är mina största hobbies. Skriver med recepten "inbakade", så att jag kan hitta mina favoritrecept här.
Just nu har jag en paus i bloggandet.
Just nu har jag en paus i bloggandet.
Bloggen har tillkommit både under våra vistelser i Frankrike (Loiredalen, Bourgogne, Normandie) och Portugal, liksom från vår faluröda skeppargård med en friggebod 10 meter från stranden.
22 dec. 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar