Hej mina vänner!
Igår var det dags för Fruns (och Gustavs) favorit: Lasagne. En klassiker, som jag brukar förbättra genom att sätta med lite champinjoner och lite provencalska örter. Och naturligtvis gjord på lamm-maletkött. Hyggligt miljösmarta eftersom de är födda och uppvuxna inom hörhåll. Det viktiga är att komma ihåg att köttsåsen måste koka minst fyra timmar och att sätta på tillräkligt med ost. Sen vill Frun alltid ha skivad kryddgurka som tillbehör.
Till lasagnen och ostbrickan med kex hade vi ett souvenir-vin från Roussillon gjort på druvorna Carignan, Grenache och Syrah, vilka kanske är mer kända från Rhone. Roussilon ligger i södra Frankrike på gränsen mot Spanien och här till det som kallas Katalonien. De har gemensam rödgul flagga med det spanska Katalonien. Området blev franskt då Ludvig XIV erhöll området som hemgift då han äktade en katalonska. Vinerna därifrån är mjuka och fylliga. Där kostar de kring 3 Eur, medan de här är både sällsynta och tyvärr beklagligtvis dyra.
Till förrätt hade vi igen paten, som på burken heter pâté de foie, dvs en souvenir även det.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar