Hej alla mina vänner!
Ja, som ni ser så har jag svårt att sätta rubrik på detta inlägg. Det beror nämligen på hur man ser det. Dvs nedanför mig så har jag en stor källare, som jag förvarar viner, men där finns ju bara några udda flaskor som blev kvar inför resan och några få som vi lyckades släpa med oss. Det är nu en dålig vinkällare!
Däremot så fick vi tillgång till en valbar källare i Frankrike. Uthuggen direkt ur tuffberget och med massa gamla vintunnor. Ni ser hur den ser ut med den första flaskan. Sedan bar jag in alla de, som vi hade tänkt ta hem. Så där har jag nu det största vinlagret någonsin. Men det är tyvärr 250 mil bort! Men det är en mycket bra vinkällare. Ser verkligen fram emot att botanisera i den i höst!
I fredags blev det fiskpremiär. Stekta abborrfiléer med örthollandaise. Receptet skrev jag om ifjol. Noterar nu att jag gått året runt så att säga. Borde ju ha haft ett ettårsjubileum för någon vecka sedan, men det glömde jag helt enkelt bort eftersom vi var på resa.
Igår blev det sill på en salladsbädd. Höll på att bli helt uppäten innan jag kom ihåg att fota! Enkelt tillredd: Lite isbergssallad, krossade hasselhötter, rostade sesamfrön, sesamolja, vitvinsbalsamicovinäger, olivolja, persilja, paprika och så några sillbitar. Det är ju något man gärna äter här hemma. I Frankrike är de svåra att få tag på. Men när vi åkte till tåget på morgonen så såg jag en skylt till ett IKEA nära Tours. De lär ju ha lite mat också!
Till huvudrätt blev det stekt getytterfilé, kryddat med Garam Masala och med en svampstuvning, kokt broccoli med skirat smör och svartvinbärsgelé. Men vinet som sagt. Jag gick ju ner till källaren och hade ju lyckats förtränga hur usel den var. Hittade egentligen inget som skulle passa. Jag som hade köpt en bunt Crozes-Hermitage med tanke på geten, men som sagt de flaskorna är inte här. Så jag tog en Hautes-Côtes de Beaune. Ett bourgognevin dvs gjort på pinot noir. Omrädet ligger i närheten av staden Beaune. Där finns några kullar (côtes) och även några som ligger lite högre upp (hautes). Dessa haute-viner brukar inte vara så bra och det var inte detta heller. Men det hade inte kostat mer än 5€. Märkligt nog så var det buteljerat i Mersault, som är känt för sitt ypperliga vita vin. Vi besökte den när vi förra gången var på väg till Beaujolais. Av den anledningen har jag inte några bilder därifrån, men nog ett glas. Om ni ser noga så ser ni att det står Mersault på glaset under kommunvapnet.
Ostar har vi däremot ännu kvar så det var inget problem att gitta bla. en bit Roquefort :)
PS. Har nu börjar uppdatera min reseblogg!
3 kommentarer:
Hej!
Jag brukar vara in och läsa din blogg och blir lätt avundsjuk på hela resan!
Hur finansierar ni det hela?
Låter alldeles underbart att kunna vara borta i någon månad och ägna sej åt något så härligt som god mat & vin!
Ha det bra och hälsa frun! Åsa
Skoj att du trivs med bloggen. Den är ju gratis! :) Vi har god planering, stenhård budget. Går sällan ut på restaurang. Har ju matlagning som hobby! Utan barn. Vi har räknat att vi klarar oss två månader på samma som en fyrapers familj behöver för en chartervecka.
vilken trevlig blogg! =)
Skicka en kommentar