VÄLKOMMEN till min matblogg / receptsamling

Mat & vin är mina största hobbies. Skriver med recepten "inbakade", så att jag kan hitta mina favoritrecept här.
Just nu har jag en paus i bloggandet.
Bloggen har tillkommit både under våra vistelser i Frankrike (Loiredalen, Bourgogne, Normandie) och Portugal, liksom från vår faluröda skeppargård med en friggebod 10 meter från stranden.



14 juli 2010

Högsommarmat!


Hej alla mina vänner!

Det är ju så här man drömmer att sommaren ska vara på vintern. Nu +24 i vattnet och kring +30 i skuggan och HETT i solen.
Råkade bli inspirerad av en Skagenröra, som jag blev tipsad om. Nå den innehöll surinami (dvs en i sig neutral fisk, som man lagt konstgjorda aromer och färgämnen i) och typ 5 naturliga aromer och fem färgämnen. Men jag googlade lite och så gjorde jag något liknande men helt annat, som jag kallade gårdsröra. Jag började med att tillreda en majonnäs. (Se receptsamling). Så hackade jag en halv schalottenlök och lät den bli mjuk i lite smör. Så hackade jag en näve kräftstjärtar, två små skivor kallrökt lax (dvs regnbåge), blandade i några matskedar creme fraise och lite örtsalt och lite finhackad fransk dragon och slätbladig persilja och några varv med fem peppar. Allt detta bredde jag sedan på en nygräddad baguette och serverade detta med ett glas vitt portugisiskt vin och en strålande sol :)


Till huvudrätt blev det dagen till ära nötfilé från Uruguay (ja de var visst i match om tredjeplats mot Tyskland, för de som brydde sig), lite färskpotatis på mitt sätt (se recept) och en stuvning på svart trumpetsvamp. Torkad variant, som vi släpat hem från Frankrike. Ett glas rött från Portugal passade nu när vi hade det lika varmt som de för en gångs skull.



Osttallriken kunde vi avnjuta medan solen sänkte sig ner mot horisonten och någon enstaka båt passerade.
Kocken valde sedan den enkla efterrätten dvs att gå upp til huset och hämta lite glass från frysen :)

Inga kommentarer:

Andra sidor