Hej alla mina vänner!
Rubriken blev kanske lite missvisande, men vi vi firar i alla fall att vi gifte oss för ett antal år sedan. Vi brukar alltid fira fler dagar... Det blir ju enklare med maten på det viset. Ja vinerna också.
Igår hade vi sen en "enkel" favorit i repris dvs getgrytsgratäng.
Lätt som en plätt i detta skede. Jag börjar med att plocka fram en burk med getgryta (två portioner) från frysen. Har ju tidigare berättat hur jag gör den. Jag antar att de flesta inte kan få tag i getkött, men då kan man ta nötkött och göra en boeuf bourguignon. Recept här.
Sen tar jag en liten squasch, som jag först skär bort skalet av och sen skär i små bitar och smörslungar tillsammans med en finhackad gul lök. Mot slutet klipper jag i lite slätbladig persilja och klämmer lite på en citron ovanför.
Under tiden gör jag en normal kantarellstuvning (gärna med en vitlöksklyfta), men med den skillnaden att jag häller 2 dl gräddmjölk och bara låter det koka upp. Man kan riva i lite av en bit favoritost.
Igår hade jag plockat upp ett rödvin från Lalande de Pomerol dvs från Bordeaux. Ett mjukt och fylligt vin.
Ostbricka har vi naturligtvis, men de ser ju ungefär likadana ut varje gång eftersom vi ju har bara de ca tio ostarna som vi släpade med oss norrut till sommaren. Och lagret börjar dessutom sina!
Till detta hade jag mer av en slump plockat ett spanskt sötvin, som vi köpte utanför Tarragona i vintras. På etiketten kunde jag läsa Garnatxa, som är druvan. Faktiskt samma som Grenache på annat håll! Den odlas i östra Spanien (Katalonien) på gränsen till Frankrike. Det var en reserva. Görs enligt sk solerametoden på soltorkade druvor. Mycket prisvärt för 4,85E :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar