Hej alla mina vänner!
Det blev en längre helg än vanligt eftersom vi ju firade vapenstilleståndsdagen på fredagen. Kvällen innan kändes rätt att öppna en rosa champagne. Till detta hade jag "tillrett" en enkel sallad. Kallrökt lax på mitt franska sätt, dvs med lite vaktelägg, sparris, champinjoner och kapris. Över detta droppade jag lite saffranmajonnäs. Enkelt och gott. Borde ha varit en mild ost, men råkade inte ha någon lämplig på osthyllan.
Man börjar med en (helst) levande krabba. Den läggs i kokande vatten och kokas ca 10-12 minuter. 700 - 1000 gram. Sedan kyler jag ner den lite och krossar skalet. Plockar ur det som ser ätligt ut. Ex rommen denna gång! Lägger resten i en kastrull med vatten, som får koka upp. Så går jag igenom alla ben och klor och krossar dem och pillar ut köttet och lägger skalen i kastrullen. Sen silar jag detta och låter det koka ner.
När buljongen kokat ner lämpligt, så slår jag ihop de två koken och så småningom häller jag i 2 dl grädde och en 1/2 dl mild ost. Denna gång en pastöriserad Camenbert. Några kaprisar kan alltid åka med.
Innan serveringen lägger jag i två äggulor OCH krabbköttet! Kommer att tillreda detta många gånger. Detta räckte bra till två portioner som huvudrätt och två som förrätt följande dag.
Alla gjorda på opastöriserad mjölk och visst märktes skillnaden. Framförallt när kylskåpsdörren öppnades! Sen satte jag med en bit Bleu d'Auvergne och lite vindruvssylt, som vi även köpt på matmässan. Myckte kraftig och välsmakande.
Helgen igenom var efterrätten enkel eftersom vi köpte en chokladtårta från chocolateriet, som vårt boulangerie även kallar sig. En dryg sak.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar