VÄLKOMMEN till min matblogg / receptsamling

Mat & vin är mina största hobbies. Skriver med recepten "inbakade", så att jag kan hitta mina favoritrecept här.
Just nu har jag en paus i bloggandet.
Bloggen har tillkommit både under våra vistelser i Frankrike (Loiredalen, Bourgogne, Normandie) och Portugal, liksom från vår faluröda skeppargård med en friggebod 10 meter från stranden.



24 apr. 2011

Påskmarknad i Loches


Hej alla mina vänner!

Tänkte dela med mig med några bilder från gårdagens påskmarknad i Loches. Det är ju minst sagt en historisk stad med två kungliga slott. Det äldsta från 1000-talet och det modernare från 1400-talet. Men det är även en mysig småstad med drygt 5.000 innevånare. Varje onsdag och lördag har de marknad längs gatorna i centrum. Nu i påskhelgen var denna lite utökad med andra företagare som sålde vedspisar, bilar och annat onödigt :)
Nåja, några extra försäljare var det ju även som sålde vin & bröd.
För dagen var det många som mer eller mindre enbart sålde sparris. Det odlas en hel del i trakten och nu är det säsong. Priset ligger nu mellan 4-5€/kg. Vissa specialiserar sig på ostar bara från ett distrikt. Gossen med Laguiole-osten var en sån. Vi upptäckte den senaste vecka och nu kunde jag se hur de ser ut som hela.
Vid sidan av marknadsstånden så finn det som synes även vanlig affärer vid torggatorna. Den nya delen för dagen var på den stora parkeringsplatsen framför justitiepalatset. Behöver man säga att det var svårt att hitta parkeringsplats. Vi lyckades ca 1 km från centrum...
Som synes tycker vissa om att baka stora bullar. Andra vill förevisa ostar från hela Frankrike. Det var en jättestor ostdisk, som snurrade runt. En åttakantig historie, så de ostar som syns är 1/8 av vad de hade till salu. Några köpte vi, men mer om detta på ostbloggen så småningom.

Inga kommentarer:

Andra sidor