Det börjar bli knepigt med språket. Jag vi har ju varit här nu några veckor :) Inte får jag några langouster, langustiner eller languster eller vade det nu heter där hemma när jag fiskar. Vissa böcker kallar det havskräftor, men inte vet jag. Stora och intressanta är de. Och mycket finns det av dem såhär års i affärerna.
Nå idag åt vi ju mest samma som igår. Märkte nog snabbt att vi inte skulle orka med allt igår, så vi sparade hälften av de kalla förrätterna och 2/3 av osten. Och så tillredde jag langusten (?) och så skar vi upp en varsin skiva av julstubbe Nr2.
Langusten delade jag på två. Tillredde ett smör med salt, peppar, dragon, fyra kryddor och lade på halvorna och in i ugn, 220 grader 5 minuter. HAde gjort ett citronsmör. Saft av 2/3 citron och 50 gram smör. Skulle vispas och bli fluffigt. Blev inte, så jag lade till en äggula. Då blir det ju ca hollandaise. Serverades i äggkopp bredvid. Hade även en sallad med avokado och kapris. Då blir ju Frun alltid nöjd :)
Från källaren så plockade jag en AC Montlouis (sur Loire), en mousserande. Vårt närmaste mousserande. Vi bor ju inte i vindistrikt utan som bekant i ostdistrikt här. (St-Maure de Touraine)
För övrigt passligt väder för mousserande här idag, dvs den kunde kylas ute i skuggan där vi hade +7 :), eftersom kylen ju är lite trång just nu :(
1 kommentar:
Hej,
Jag är intresserad av att köpa ett blogginlägg på din blogg. Inlägget kommer innehålla en liten paragraf med några enstaka länkar till vårt poker community. Hör av dig om du är intresserad till: seotjanst@gmail.com
Hälsningar,
Henrik
Skicka en kommentar