Hej alla mina vänner!
Så var det dags att hämta färdigmaten. När jag såg lådan, som damen plockade fram, så trodde jag att det var flera portioner, men allt var för oss!
Vi fick en separat aperitivbricka med de två olika korvarna med lite såser. Sen var det ”ballotine” de volaille som visade sig vara ”fågelkorv”. Fiskterrinen var vacker och fin, som vi förväntade oss. (Det ljusa glaset i mitten innehöll två såser med rom!)
Sen var det en skild förpackning med två smördegshistorier; den ena med pilgrimsmusslor och den andra vet jag inte vad den innehåller (hittade svampbitar) , men det var ju drottningens variant, så hoppas nu att den blir bra.
Sen kom en burk med rådjursragu, som jag tänkte värma upp med lite tagliateller (med sju ägg per kilo och så lade jag till lite riven ost). Ostbrickan innehöll tre olika ostar. En Rocamadour, en getost. Saint Marcellin från Dauphine dvs söder om Lyon och en kittost utan namn.
Vi tänkte ta en liten mousserande från Bourgogne till de första tre rätterna och en Crozes-Hermitage till grytan och osten.
På bilden syns även en languste, som vi tänkte testa i morgon.
Julstubbarna säljs redan på specialpris, så vi tog vår tredje stubbe till nyår. Denna gång med en såg! (klicka) Man måste ju passa på. 6,50 € för den kändes inte oöverkomligt om man säger.
Men nu börjar det blir dags att börja förbereda middag. Vi hörs!
TILLÄGG: Till vänster aperitiverna i närbild innan vi sätter igång! (Ibland blir bilderna fel :( )
Till höger en smördegshistorie med, ja, kan det vara pilgrimsmusslor?? :)
Så var det dags att hämta färdigmaten. När jag såg lådan, som damen plockade fram, så trodde jag att det var flera portioner, men allt var för oss!
Vi fick en separat aperitivbricka med de två olika korvarna med lite såser. Sen var det ”ballotine” de volaille som visade sig vara ”fågelkorv”. Fiskterrinen var vacker och fin, som vi förväntade oss. (Det ljusa glaset i mitten innehöll två såser med rom!)
Sen var det en skild förpackning med två smördegshistorier; den ena med pilgrimsmusslor och den andra vet jag inte vad den innehåller (hittade svampbitar) , men det var ju drottningens variant, så hoppas nu att den blir bra.
Sen kom en burk med rådjursragu, som jag tänkte värma upp med lite tagliateller (med sju ägg per kilo och så lade jag till lite riven ost). Ostbrickan innehöll tre olika ostar. En Rocamadour, en getost. Saint Marcellin från Dauphine dvs söder om Lyon och en kittost utan namn.
Vi tänkte ta en liten mousserande från Bourgogne till de första tre rätterna och en Crozes-Hermitage till grytan och osten.
På bilden syns även en languste, som vi tänkte testa i morgon.
Julstubbarna säljs redan på specialpris, så vi tog vår tredje stubbe till nyår. Denna gång med en såg! (klicka) Man måste ju passa på. 6,50 € för den kändes inte oöverkomligt om man säger.
Men nu börjar det blir dags att börja förbereda middag. Vi hörs!
TILLÄGG: Till vänster aperitiverna i närbild innan vi sätter igång! (Ibland blir bilderna fel :( )
Till höger en smördegshistorie med, ja, kan det vara pilgrimsmusslor?? :)
3 kommentarer:
Var hämtar man sådant? Kostar?
Kostar ca 16€ per näsa. Man far till sin närmsta Intermachebutik.
Jag älskar franska supermarkets!!!
Skicka en kommentar