Hej alla mina vänner!
I år var det svårt eller egentligen lätt att planera julbordet. Redan senaste helg hade jag öppnat en burk med rökt fisk från Riga, som kallades Rigas Guld. Vilken fisk det är vet jag inte. Mindre än strömming i alla fall. Så har man rökt den och sedan marinerat den. Och GOD var den, så den fick hamna på julbordet tillsammans med lite nypotatis och en creme fraisesås med lite svart rom. Ett glas vit Alentejano tog vi till. Och det var nog sista gången vi köpte vittvin från det distriktet.
Till det ville Frun ha gröna ärter och jag gröna bönor, som Frun nog misstänkte att var ärtordel det med... Och så blev det lite ris med lök. Och lite av såsen och lite av morötterna i skyn... Och ett glas Julienas. Det är ju även det en gammal JULtradition. Medsläpad från Frankrike :)
Så blev det en osttallrik med tre portugisiska ostar och en frans Emmenthaler.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar