Hej alla mina vänner!
Eftersom jag ju i våras köpte en riktig gäddkastrull, så var det ju dags att testa det klassiska gäddreceptet i Till bords med Monet.
Alltså tillreds en buljong av en lök, två skivade morötter, ett glas vin per liter och bouquet garni dvs persilja, timjan och lagerblad. Detta får koka ca 30 minuter. Sen ska buljongen kallna och man lägger i den rensade (inte fjällade) gäddag i kastrullen. Kokar upp och så får den sjuda ca 20 minuter / kg.
Ca 150 gram smör smälts och i läggs två finhackade schalottenlökar, en tsk vittvinsvinäger och lite salt och vitpeppar. Serveras till fisken.
Fisken räcker ju till flera måltider. Går bra att spara buljongen. Kokar då upp den och lägger den färdigkokta fisken i och låter koka upp.
Går även bra att ha till förrätt. Då kan man ta den nedre delen av sidan, som ju är benfri när man tagit köttet av revbenen! Delikat.
Besök i Monets kök i Giverny.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar