Hej alla mina vänner!
I helgen blev det att experimentera lite med saffrancitronen, som vi köpte på saffransmässan. Tänkte att man kunde testa den i hollandaise. På fredag så tog jag två msk saffranscitron och smör coh gjorde en hollandasie till lite gösfilé, och en flaska Vouvray. Fungerade bra, men tyckte att saffransmaken var lite klen. Frun gillade den nog, men hon "hör" ju matsmakerna lite bättre än jag.
På lördag så testade jag tre tsk och då fungerade det bra. Serverade med lite kallrökt lax. Vi har nog funnit en ny last (igen). Får se bara hur vi hittar mera sen när burken tar slut. Å andra sidan så minksade det så lite att jag klarar nog av att göra 30 hollandasier på burken, som väl kostade 5€. Så i slutänden blev det inte så dyrt.
Så recept på saffranshollandaise. 3 tsk citronsaffran, en äggula, ca 60 g smält smör. Voila!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar